fem PLAÇA SANT MIQUEL! 28 de març, 17:30h

Davant la pérdua continuada d'espai públic a Ciutat Vella com a espai de gaudi i de convivència, guanyat com a espai excloent i de negoci per a terrasses i altres, veïnes i veïns de Ciutat Vella hem format un grup de treball per tal de fer una sèrie d'ocupacions que ens serveixin alhora de reivindicació i de posada en pràctica dels usos que defensem per a l'espai públic.

Imagen de Daniele_bcn

25 Mar 2014
Por Daniele_bcn

Què bo que és seure una estoneta al sol, o a l’ombra d’un arbre a l’estiu, i llegir el diari o petar la xerrada. A vegades, són aquests petits plaers els que ens alegren el dia... o la vida. I per gaudir-ne no ens fa falta gaire: un tros de carrer o de plaça, un banc.

Però... t’has adonat que són precisament aquestes coses que escassegen cada cop més? Mentre les places i els carrers s’omplen de terrasses, de bancs ja no se’n troben, només seients individuals i aïllats o petits blocs durs sense ni tan sols respatller, no fos cas que els trobessis còmodes i volguessis quedar-t’hi més de dos minuts sense haver de pagar res.

I si vols simplement passejar pel barri, quantes voreres o carrers reservats per a vianants s’han fet d’allò més estrets a mesura que s’han anat omplint de taules, cadires, jardineres, para-sols i carpes que tenen cada dia més les formes i les dimensions de vertaderes construccions?

I què podem dir de la mainada? Quan surten de l'escola o a passejar amb la família, quin espai tenen per relacionar-se o jugar a l’aire lliure? I, si no arriben a tastar aquest gust pel carrer, si l'únic lloc a l'aire lliure que coneixen són les terrasses i els carreens de tot tipus de caravanes turístiques, com podran ni tan sols desitjar donar-hi un ús més informal i lúdic, com podran somniar amb aquests petits plaers que no hauran conegut?

Per tot això, us proposem aquest Fem Plaça, una tarda de trobada lúdica en què recuperar l'espai públic i donar-hi un contingut d'allò més senzill, natural i darrerament difícil de trobar: tertúlia, berenar, jocs... Unes hores per a dir que a la plaça hi cabem totes, i que hi caben moltes opcions diferents.

FEM PLAÇA!!!

Comenta

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para evitar el spam. Perdona las molestias.
B
f
g
Z
W
R
Introduce el código sin espacios

Actividad de grupos y nodos

  • 25-01-16

    Diferentes estudios demuestras que el diseño de las ciudades afecta a sus usuarios no sólo en la forma de percibir los espacios, tambien en su salud. Un artículo analiza el urbanismo y su diseño desde la perspectiva de la salud ante el peatón.

  • 15-12-15

    Hoja de ruta para la redacción del conjunto de documentos que definan los protocolos GRRR de cesión/acopio de recursos

  • 15-12-15

    Panel realizado para la séptima edición de REHOGAR 15-31 de Octubre 2015

  • 25-11-15

    Contra la destrucció del barri de Vallcarca que l'ajuntament de Barcelona en Comú no pretén aturar.

  • 28-10-15

    Sábado 7 de noviembre en el skatepark de Can Zam, Santa Coloma de Gramenet

  • 21-10-15

    El concurso convoca designer, ingenieros, arquitectos o estudiantes tanto nacionales como internacionales para que diseñen un elemento de mobiliario exterior para auto-construccion. Premio € 700. Plazo de entrega 23 de noviembre 2015.

    Bases: http://www.materiarigenera.com/uploads/3/1/4/3/31431687/1_es_pon_tu_las_...

    Pagina web del proyecto Ma.te.ri.a: http://www.materiarigenera.com/

  • 15-10-15

    Este trabajo se realiza en Mateguadua, un barrio que se encuentra a las afueras de la ciudad de Manizales y con caracteristicas que entrelazan lo rural y lo urbano. Nos encontramos con una comunidad dispuesta a trabajar por sus espacios, después de reunirnos con ellos, se planteo una Minga o Convite (trabajo comunitario), donde contamos con la participación de los niños, jovenes y adultos, con quienes a partir del trabajo en equipo, empezamos por adecuar el espacio existente, limpiandolo interior y exteriormente, y resignificandolo a traves de la intervención con pintura, también se compart