Sindicat d'Arquitectes de Catalunya
Per un ofici digne i amb funció social.
Des de mitjans de juliol de 2010 un grup d’arquitectes ens hem reunit en assemblea a Barcelona amb l’objectiu d’analitzar, discutir i trobar solucions a la greu situació que travessa el nostre col∙lectiu. Malgrat els grans beneficis obtinguts per les empreses d’arquitectura durant l’època del boom de la construcció al nostre país, la majoria dels treballadors i treballadores d’aquest sector ens hem trobat sense protecció i maltractats de manera vergonyosa en matèria laboral.
Gradualment, els estudis d’arquitectura s’han endinsat en la precarietat i la subocupació, arruïnant el prestigi social i l’idea de qualitat inherent a la professió. Precarietat, explotació i contractació irregular són, avui dia, condicions habituals en les quals es troba una bona part dels treballadors del sector. A més, cal afegir que la crisi econòmica, resultat de l’esclat de la bombolla immobiliària, està causant el tancament de molts despatxos, deixant sense feina i sense cap tipus de protecció social a un gran nombre de nosaltres.
Per aquesta raó hem decidit organitzar‐nos en un sindicat, per defensar els drets i interessos laborals, econòmics, socials i culturals dels treballadors i professionals de l’àmbit de l’Arquitectura, així com reivindicar condicions de treball més dignes i justes. En aquest sentit ens sumem a la tasca iniciada pel Sindicato de Arquitectos constituït a Madrid el novembre de 2009.
Espai Social La Negreta, carrer Nou de Sant Francesc 21, baixos, Barcelona.
-
03/04/14
17:00_Congreso en abierto: A través de una mesa redonda en la que se establecerá un diálogo en el que aprender de expertos y compartir impresiones e ideas.
Espacio Ucrania – C/ Martín de los Heros 52. Bajo, 28008 Madrid -
03/04/14
Jornadas sobre formas de ejercicio profesional en el COAC con colaboración del Sindicat d’Arquitectes:
-otros modelos de organización empresarial: cooperativas…
-trabajo por cuenta ajena: derechos laborales.
Noticias de los usuari*s del colectivo
-
09 Dic 2014
¿Qué anhelos y deseos alberga hoy la casa? ¿Es, como decía Bachelard, la topografía de nuestro ser íntimo? ¿Cómo ha cambiado el abanico de sentidos otorgado socialmente al espacio doméstico? ¿Y su forma y sus funciones? Hogar, fortaleza, cobijo, madriguera, nido, albergue. En el decurso del tiempo, la casa ha dado respuesta a necesidades diversas y ha representado un conjunto heterogéneo de valores y significados: es el espacio donde encontrar refugio en un mundo inhóspito, herramienta de lucha política y de control social, escenario de conflictos de género.